Alt du skal vide om segboards

Alt du skal vide om segboards

28. august 2017   |   by Camilla Skøtt

Et af de helt store hit hos tidens unge er de såkaldte segboards. Er du ikke helt med på moden, så rynker du måske brynene ved navnet, men det ændrer vi på med denne artikel. Her får du nemlig alt, hvad der er værd at vide om segboard.

Hvad er et segboard

Et segboard er et unikt køretøj, der kommer i flere forskellige udgaver. Det nærmest sammenlignelige er vel et skateboard med motor, men det er alligevel ikke helt det samme. Et segboard er kendetegnet ved følgende:

– det har to hjul.

– det er motordrevet.

– Der er lys enten foran eller på siderne.

– Det ligner nærmest et sæt vinger; to plader til fødderne med et hjul for hver ende.

Hvordan kører man et segboard?

Det kræver lidt øvelse at køre på et segboard, men når du først har fanget det, så kører det til gengæld også derudaf. Udfordringen er at holde balancen, mens både højre og venstre ben koordinerer deres bevægelser.

Farten på segboardet styrer du ved at løfte hæl og tå, og det kan godt give nogle ryk, når man sætter i gang. Du kan med fordel øve dig på jævnt terræn til at starte med, og det kan være en idé at have en makker, du lige kan holde ved.

Hvad skal du være opmærksom på?

Hvis du skal investere i et segboard – enten til dig selv eller en du holder af – så er der nogle ting, du skal være opmærksom på:

– hvor kraftigt er batteriet?

– Hvordan er hjulstørrelsen?

– Står der skrevet noget med småt, så læs det grundigt.

Kigger du udenfor landets grænser for at spare penge, så vær opmærksom på, at det kan være svært at gøre brug af garantien, ligesom du selv skal bøvle med fragt, told osv. – særligt hvis du har brug for at sende dit segboard tilbage til forhandleren på grund af fejl.