De små, fine finesser ved indvendige døre

20 juli 2021
Anders Lundtang Hansen

Vi bruger vores indvendige døre så tit, at vi nok ikke tillægger dem så stor betydning end at holde øje med, at de ikke går helt i stykker.

For når de bliver brugt så tit, så er det både med at holde dem rene, men også holde øje med, om der er nogle af dem, der trænger til at blive forskønnet, så de ikke knirker så meget eller har rester fra fedtede fingre, ophængte plakater og andet på sig.

Af den grund tænker man måske ikke så meget over, om det nu er de rette indvendige døre, som man har med at gøre fra overgangen til det givne rum til det næste.

Det kan være, at alle de indvendige døre er ens, men der er faktisk nogle steder, hvor det ville være bedre med nogle andre, og hvor det ikke bare er nok at udskifte farve eller eventuel lås.

Du kan få behov for diverse indvendige døre af typer

Teenageren vil måske gerne have, at det er en tyk og tung indvendig dør, der lukker næsten hermetisk tæt til værelset.

Man kan have en haveterrasse eller en udestue, hvor man gerne vil have noget lys ind, så man vælger en fransk dør med glasruder i eller en hel dør af glas.

Sådan en kan så også være en skydedør end den almindelige, man skal åbne med et håndtag.

Fra køkkenet kan man have brug for en dør, man kan åbne med foden, når man kommer gående med mad til middagsbordet, og der er måske også behov for, at hunden eller katten kan komme fra det ene rum til det andet med en lem.

Måske kan man nogle, der lukker af sig selv eller holder sig åbne i en periode og selv lukker sig i igen, når den kan fornemme, man ikke er i nærheden.

Flere nyheder