Det skal din fysioterapeut kunne

3. februar 2021   |   by Lykke Holzmann Søby

En førsteklasses fysioterapeut er uvurderlig for din fysiopraksis, da det forbedrer patienters velbefindende og øger omdømmet for din virksomhed.

Fysioterapeuter er specialister i kropsbevægelser og hjælper deres patienter med at overvinde dysfunktion i muskler og led som følge af slid, ulykker, handicap og aldring.

Ud over fremragende færdigheder skal en topfysioterapeut have en engagerende måde, en dedikation til faglig udvikling og et patientcentreret fokus for at give de bedste resultater for dem, de behandler.

Så hvilke egenskaber får en kvalitetsfysioterapeut til at skille sig ud?

Holistisk, patientcentreret fokus

En fantastisk fysioterapeut arbejder med ‘hele personen’ snarere end at se på de præsenterende ryg-, ben- eller skuldersmerter isoleret.

For at diagnosticere et problem og udarbejde en løsning vil en holistisk praktiserende fysioterapeut være opmærksom på eventuelle faktorer i patientens liv, der kan bidrage til problemet.

Det er vigtigt for en fysioterapeut at undersøge problemet snarere end blot at behandle symptomerne – som sandsynligvis vil vende tilbage, hvis de ikke identificeres og behandles.

En del af et stort netværk

En god fysioterapeut at patienter har brug for en stærk supportramme omkring dem, der består af en praktiserende læge, allierede sundhedspersonale og muligvis også andre specialister. Fysioterapeuter kan ikke henvise til lægespecialister, men de har ret til at gøre patienten opmærksom på problemer, der kan kræve yderligere undersøgelse eller behandling af andre.

Det er også vigtigt for enhver fysioterapeut, der arbejder inden for en sundhedspraksis, at fungere som en stærk holdspiller. De skal have god kommunikation med receptionen og kolleger for at kunne arbejde mest effektivt.

Balanceret tilgang

En god fysioterapeut vil være følsom og omsorgsfuld i tilgangen, mens han står fast på de behandlingstrin, der skal tages for at patienten kan blive frisk – uanset hvor ubehagelige eller irriterende de måtte være.

Dedikeret til faglig udvikling

Løbende faglig udvikling er afgørende for enhver sundhedsfaglig person, for at forblive på toppen i deres branche. Medlemskab af professionelle organisationer kan introducere fysioterapeuter til nationale netværk, tilbyde yderligere uddannelsesmuligheder og sætte praktikere i kontakt med mentorer eller mere erfarne fagfolk, der kan hjælpe deres karriereudvikling.

Hvis du bruger fysioterapeuter i Silkeborg, kan du regne med at de har alle disse egenskaber og meget mere.