Få malet dit træsommerhus af en maler

29. januar 2021   |   by Lotte Hindsberg

Hvis du er den lykkelige ejer af et sommerhus, hvor facaden og måske væggene er lavet af træ, ved du også, at det med års mellemrum skal renoveres og males for at det ikke bliver ødelagt.  

Det er et arbejde du selv kan kaste dig over som et tidrøvende sommerprojekt eller du kan få en maler til udføre opgaven og du kan i stedet kaste dig over de andre mange opgaver, som der er i forbindelse med at eje et sommerhus. Når maleren er der kan han også passende give din træterrasse og andet træ et grundigt eftersyn. Du kan med fordel læse mere her https://malerkanonen.dk/maler-broendby/.

Start med at få sandblæst træværket

Inden du får malet dit hus og måske resten af sommerhusets træværk er det en god ide at starte med at få det sandblæst. Det vil fjerne ikke alene den gamle maling, men også grønne alger og den snavs der har samlet sig i træet. Husk at det skal være med fint sand da du ellers kan risikere at træet bliver ødelagt. 

En sandblæsning efterlader træet nøgent og rent og det vil være nemmere at gennemgå og udskifte eventuelt træ, der trænger til det før der males. Husk at inden maleren går i gang skal træet have tid til at tørre, da der ellers kan komme fugt og skimmelsvamp i træværket.

Ved at have fjernet gammel maling, alger samt skidt og snavs, vil det færdige resultat blive langt flottere og vil også holde længere, især hvis du sikre dig, at den maling der bruges er af en god kvalitet.

Når du skal finde en maler, er det en god ide at kontakte flere, gerne 3 eller flere, og bede om et tilbud, gerne med hvilken type maling de benytter. Efterfølgende kan du finde det bedste tilbud, som nødvendigvis ikke er lig med det billigste.

Leave Your Comment