Klip af tungebånd på privat klinik

30 august 2022
admin

editorial

Hvis dit barn er født med et stramt tungebånd, kan du gøre nogle få ting for at hjælpe. Et stramt tungebånd kan give problemer med at amme og problemer med at spise senere i livet. I nogle tilfælde kan det være nødvendigt med en operation for at løsne tungebenet.

Der er dog også ting, du kan gøre derhjemme for at hjælpe dit barn. Det kan være at hjælpe barnet med at tage korrekt fat, når det ammes, at bruge en ammepude og at stimulere mælkeproduktionen ved at udtrykke mælk med hånden eller bruge en brystpumpe.

Hvad er fordelene ved at få klippet et tungebånd?

Der er mange fordele ved at få skåret et tungebånd over, bl.a:

* Forbedret amning – Hvis man skærer tungebåndet over, kan det hjælpe barnet til at tage bedre fat og forbedre mælkeproduktionen

* Reduceret smerte for mor og barn – – et stramt tungebånd kan forårsage smerte for både mor og barn, når de ammer

Klip af tungebånd

* Forbedret tale – at skære tungebåndet over kan hjælpe på problemer med talen senere i livet

* Forbedret mundhygiejne – et stramt tungebånd kan gøre det svært at børste tænderne ordentligt, hvilket fører til dårlig mundhygiejne. At klippe tungebåndet kan hjælpe på dette.

Hvis du tror, at dit barn kan have gavn af at få skåret sit tungebånd over, skal du tale med din praktiserende læge eller sundhedsplejerske. De vil kunne rådgive dig om, hvorvidt dette er den rigtige fremgangsmåde for dit barn.

Hvordan foregår klipning af tungebånd?

Et tungebåndssnit er en simpel procedure, der kan udføres på lægens klinik. Den udføres normalt under lokalbedøvelse, som bedøver området omkring tungen. Lægen foretager et lille snit i vævet under tungen, hvorved tungen frigøres. Såret bliver derefter forseglet med sting eller kirurgisk lim. Proceduren tager kun ganske få sekunder, og der er ingen restitutionperiode. Klik ind og læs mere på frederiksholmskanalprivatklinik.dk.

Flere Nyheder